Vad är Contracts for Difference

– är ett flexibelt sätt att handla på prisutvecklingen av produkter såsom aktier , index , råvaror , valutor och räntebärande värdepapper .

Till skillnad från köp av aktier så gör du äger den underliggande produkten när du handlar med CFD. Detta innebär att i vissa fall, släpp sedan för att vissa kostnader som står avgift och stämpelskatt. Det gör det också möjligt att sälja produkten och köpa tillbaka senare. Det kallas kortslutning.

Exempel: ett stort oljebolag förväntar sig en rekordresultat och du tror att priset kommer att gå upp. Du bestämmer dig för att köpa 30 000 enheter till 19505 pence. Om priset går upp, säger från 19555 till 1991 pence, kommer du att få en vinst på 40 pence. Med 10.000 enheter motsvarar en vinst på 4 000 GBP Om växelkursen sjönk med 40 pence, skulle dock ha förlorat £ 6000.
Om skillnaden är bra, betalar säljaren köparen. Om det är avvisande,, kommer köparen betala säljaren och förlorar pengar. Därför kan du använda vår ValutaHand jämförelsetabell för att filtrera mäklare enligt dina önskemål.

Leave a Reply